Coworking in Nijmegen, wat zijn de voordelen?

Coworking in Nijmegen, wat zijn de voordelen?

Coworking wordt steeds populairder. Ook in Nijmegen komen er steeds meer gedeelde werkplekken in coworkingspaces. Hierdoor vragen steeds meer mensen zich af wat een coworkingspace nu precies is. Dat leggen we je in dit artikel uit. We vertellen je ook meer over de voordelen van coworking. Na het lezen van dit artikel weet je precies of een gedeelde werkplek iets voor jou is.

Wat is een coworkingspace?

Bij coworking werk je in een ruimte waar mensen die aan verschillende projecten werken samenkomen. Het kan ook zijn dat meerdere mensen gezamenlijk aan hetzelfde project werken. Dit is iets anders dan werken op kantoor, je “collega’s” bij een coworkingspace werken meestal niet bij hetzelfde bedrijf. De meeste coworkingspaces hebben ongeveer dezelfde voorzieningen die je ook bij een normaal kantoor hebt, zoals wifi, thee en koffie, vergaderzalen en flexruimtes.

De voordelen van werken bij een coworkingspace

Een van de grootste voordelen van een coworkingspace is de flexibiliteit ervan. Je hoeft geen langdurig abonnement af te sluiten, maar je kunt aanschuiven wanneer je wilt. Je kunt een werkplek huren per uur, per dagdeel of per dag. In sommige gevallen wordt er gewerkt met een abonnementsstructuur of met een strippenkaart.

Productiviteit:

Werken in een coworkingspace is goed voor je motivatie. Er hangt een energie van productiviteit in de lucht op het moment dat je in een ruimte zit met allemaal gedreven professionals net als jijzelf. Daardoor kun je meer werk verzetten en heb je minder afleiding.

Minder sleur:

Thuis werken kan af en toe fijn zijn, maar werk je altijd thuis dan kom je snel in een sleur terecht. Het kan ook zijn dat er teveel afleiding is om je goed te kunnen concentreren. Spelende kinderen buiten, het huis dat nog niet opgeruimd is waar je je aan irriteert. Deze stoorzenders heb je niet in een coworkingspace. Daarnaast is het goed om onder de mensen komen. Het simuleert je creativiteit en je breidt je netwerk uit. Wie weet houd je er nog mooie opdrachten aan over.

Het gevoel van gemeenschap:

Bij een coworkingspace heerst een gevoel van gemeenschap. Hierdoor word je productiever en heb je hebt meer plezier in je werk. Samen met je coworkers uitkijken naar de vrijdagmiddagborrel is toch super leuk?

Netwerkmogelijkheden:

Door te werken in een coworkingspace leer je andere mensen kennen. Dit kan leiden tot nieuwe input of samenwerkingen en partnerships.

Voor wie is een coworkingspace geschikt?

Coworkingspaces worden vooral veel gebruikt door freelancers en startups. Het pay-as-you go model spreekt veel startende bedrijven aan omdat het veel geld kan schelen als je net begint en nog niet zoveel budget beschikbaar hebt voor een eigen kantoorruimte. Je hebt niet te maken met overheadkosten en je bent flexibel.Je betaalt alleen voor dat wat je nodig hebt. Voor freelancers is een coworkingspace een goede manier om kennis uit te wisselen, maar ook een perfecte manier om te netwerken. De kans is groot dat je in een coworkingspace mensen tegenkomt die soortgelijke dingen doen als jijzelf of werkzaamheden die elkaar kunnen aanvullen. Daaruit kunnen soms leuke samenwerkingen ontstaan.

Coworking Nijmegen

Ook in Nijmegen kun je een bureau huren. Bij de coworkingspace in BCG Nijmegen kun je per dagdeel reserveren en gelijk online betalen. De koffie en thee zijn gratis! Daarnaast beschik je over alle voorzieningen die je nodig hebt. Een snelle internetverbinding, kopieer- en printmogelijkheden en een kantine waar je verse broodjes kunt halen. Wil je even in alle rust bellen, of overleggen, ook daar is aan gedacht. In de ruimte vind je een afgesloten overlegkamer en meerdere afgesloten plekken om te bellen. Wil je eerst een keer komen kijken, dan ben je van harte welkom. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier.