De hybride werkplek, wat is dat?

De hybride werkplek wat is dat?

Je hebt er het afgelopen jaar vast mee te maken gehad: de hybride werkplek. Zo noemen we de combinatie van thuis en op kantoor werken. Sinds de uitbraak van de coronapandemie werken we veel thuis. Maar thuiswerken is niet alles. Je hebt minder contact met je collega’s en soms is het lastiger om werkgerelateerde zaken te regelen. Inmiddels is er weer mogelijk en neemt de wil om naar kantoor te gaan bij iedereen toe. Hoog tijd dus om de hybride werkplek en hoe wij hier als BCG Nijmegen mee om gaan onder de loep te nemen.

Wat is een hybride werkplek?

De afgelopen jaren verandert de manier waarop we werken in een rap tempo. De technologische vernieuwingen gingen snel. Er kwamen videodiensten waarmee we moeiteloos met onze collega’s konden communiceren. Door de coronapandemie kwamen veel bedrijven erachter dat thuiswerken minder problemen opleverde dan zij dachten. Toch missen we het echte contact met onze collega’s, de gesprekken in de pauze en de brainstorm momenten waarop we de energie en creativiteit van ons team echt kunnen voelen. Een hybride werkplek is een combinatie van een fysieke werkplek en je thuiswerkplek. Een hybride werkplek is onafhankelijk van tijd en plaats en kan overal zijn zonder dat het effect heeft op je prestaties. Een vorm van een hybride werkplek kan zijn, twee keer per week vergaderen met je collega’s in een gehuurde vergaderzaal en de andere dagen thuis werken aan individuele taken. Een vorm van een hybride werkplek kan ook zijn, drie dagen in de week werken vanuit een coworkingspace en twee dagen vanuit huis. Kortom er zijn allerlei combinaties mogelijk bij een hybride werkplek.

Voordelen voor werkgevers

Er zijn veel voordelen aan een hybride werkplek verbonden. Voor zowel de werkgever als voor een werknemer. Een hybride werkplek kan kostenbesparend zijn. Er hoeft geen duur kantoor te worden gehuurd, waardoor je niet alleen bespaart op de huur, maar ook elektriciteitskosten. Natuurlijk krijg je wel te maken met kosten op het moment dat je bijvoorbeeld een vergaderzaal huurt, maar je betaalt alleen voor de uren dat je deze echt nodig hebt. In plaats van een vast kantoor, krijg je te maken met de huur van flexibele werkplekken. Ook hier geldt, je betaalt alleen de uren die je nodig hebt. Ook bij BCG Nijmegen zien we dat steeds meer werkgevers gebruik maken van de hybride werkplek. Daarom beschikken we over meerdere flexibele werkplekken, een coworkingspace en meerdere vergaderzalen. Alle ruimtes kunnen per uur worden gehuurd. Zo betaal je alleen, als je er ook daadwerkelijk gebruik van maakt.

Voordelen voor werknemers

Ook voor werknemers zijn er voordelen verbonden aan de hybride werkplek. Door thuiswerken af te wisselen met werken op kantoor of een flexibele werkplek maak je een betere planning. Werk je thuis, dan werk je aan de dingen die je individueel moet doen. Ga je naar kantoor, dan maak je een overzicht van alles wat je moet bespreken met je collega’s. Deze afwisseling zorgt daarnaast voor een hogere productiviteit.

Een hybride werkplek is duurzaam

Een van de redenen dat BCG Nijmegen de hybride werkplek stimuleert is omdat het een duurzame manier van werken is, die minder belastend is voor het milieu. We gebruiken onze auto minder vaak, dat is gunstig voor de uitstoot van schadelijke gassen. Maak je gebruik van een hybride werkplek dan gebruik je ook minder papier. Je hoeft namelijk een stuk minder te printen omdat je veel meer documenten digitaal met elkaar deelt. Daarom is het werken in de Cloud onlosmakelijk verboden aan een hybride werkplek. Een hybride werkplek is dus goed voor het milieu en dat is iets wat we bij BCG Nijmegen erg belangrijk vinden!

Wil jij een hybride werkplek?

Een hybride werkplek staat garant voor meer werkplezier en productiviteit. De hybride werkplek zal de komende jaren steeds populairder worden. Klinkt een hybride werkplek jou als muziek in de oren? Neem dan eens een kijkje in onze coworkingspace, of bekijk onze vergaderruimtes en flexplekken.