In de Spotlight: NLP Werkt.nl

In de spotlight: NLP Werkt

Hoe maak jij je business tot een succes? Met het beantwoorden van deze vraag houden Patricia en Hans Buskens van NLPwerkt.nl zich bezig. Ik sprak met Patricia en Hans over hun werkwijze, hoe ze hun ervaring en kennis over ondernemerschap combineren met persoonlijke ontwikkeling en de succesverhalen die daaruit voortkomen.

Succesvol ondernemen

Patricia en Hans hebben beiden jarenlange ervaring als ondernemer. Patricia heeft een achtergrond in de retail en de contentmarketing en ook Hans heeft meerdere bedrijven gehad w.o. in de IT. De kennis en ervaring die hieruit voortkwam combineren zij met NLP. Dit zijn technieken en tools die je kunt gebruiken om succesvol te leven. NLP richt zich op persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie met jezelf en anderen.

Beginnen aan de binnenkant

“Veel business coaches beginnen vaak bij de ideale klant, bij de markt en marktkansen, de buitenkant. Wij geloven dat het anders moet, vertelt Hans. Wij draaien het om. We beginnen bij de ondernemer. Wat maakt de persoon onderscheidend? Waar is deze persoon goed in? Als je dat weet kun je kijken naar welke doelgroep hier het beste bij past. Zo trek je klanten aan die op je lijken. Onze missie is “succes– vol -geluk”. Succesvol zijn is voor ons niet alleen geld of een groot bedrijf. Succesvol betekent ook dat je lekker in je vel zit en energie krijgt van je bedrijf.”

Coaching en groepstraining

NLPwerkt.nl richt zich zowel op persoonlijke coaching als op het trainen van groepen. Vanaf volgend jaar gaat NLPwerkt.nl ook trainingen in klassikaal verband aanbieden. Zowel Hans als Patricia hebben hun eigen plek in het bedrijf, ieder met hun eigen specialiteiten. Hans doet de meeste in-company business coaching en trainingen. Zo hielp hij bijvoorbeeld een 4-koppig managementteam met een nieuwe bedrijfsstrategie en een Marketing directeur in een groot bedrijf met zijn persoonlijke ontwikkeling. Zowel Patricia als Hans helpen ondernemers, directeuren en managers met doelgerichte één-op-één NLP-business coaching. Patricia richt zich daarbij ook specifiek op vrouwelijke ondernemers.

Een succesverhaal uit de praktijk

Een voorbeeld van hoe onze coaching kan helpen om succesvol in het leven te staan is een vrouwelijke personal coach . Voordat ze voor zichzelf begon was ze succesvol blogger voor enkele bekende landelijke magazines. Ze kwam bij NLPwerkt.nl omdat ze constant bezig met of ze wel genoeg opdrachten zou krijgen om de maand rond te komen. Ze haalde geen plezier uit haar bedrijf.

We zijn eerst aan de slag gegaan met het absolute minimum dat ze nodig had om van te kunnen leven. Hoeveel opdrachten waren daarvoor nodig? En hoe lang kon ze eventueel vooruit met haar spaargeld? Met dat inzicht verdween ook de focus op resultaten.

Vervolgens zijn we het ondernemen weer leuk gaan maken. Daarvoor hebben we haar “doelstemmingen” in kaart gebracht. Wat was de reden dat je ooit ondernemer wilde worden? Welk gevoel heb je nodig om een leuke werkweek te hebben? Kortom; welk gevoel, welke emoties, welke stemmingen wilde ze bereiken toen ze haar baan als succesvol blogger opgaf om ondernemer te worden? Vanuit hier zijn we opnieuw doelen gaan formuleren.

Businessmodel

Tot slot hebben we haar businessmodel onder de loep genomen en samen met haar nieuwe proposities bedacht waar ze energie van kreeg. En omdat de focus op resultaten was verdwenen en haar doelstemmingen duidelijk waren kreeg ze ruimte te doen waar haar hart lag. Om creatief bezig te zijn. En met succes!

“Ik doe vrijwel alleen nog maar dingen die mij in mijn kern happy maken. Dat is een ontzettend fijn gevoel! Mijn bedrijf stroomt, mijn energie stroomt en ik heb het gevoel dat dit alleen nog maar het begin is van al het moois dat komen gaat”, aldus de blije cliente van NPwerkt.nl

“We zitten altijd op de grens van persoonlijke ontwikkeling en bedrijfsadvies,” aldus Patricia. Als succesvol ondernemers komen we bovendien ook altijd zelf met veel creatieve ideeën. Dat maakt onze aanpak absoluut uniek.“